Locatie Zonegge

Zevenaar

Op locatie Zonegge kun je de mavo volgen. De locatie is ook de thuisbasis van Agora Liemers. Zonegge is een gewone locatie, met bijzondere dingen. Zo kun je bijvoorbeeld op Zonegge kiezen tussen mavo (ook wel vmbo-t genoemd) of mavo-beroepsgericht. En Zonegge heeft nog meer bijzonders. Lees je mee?

Mavo en mavo-beroepsgericht

Op Zonegge kun je kiezen tussen mavo en mavo-beroepsgericht. Mavo is de theoretische leerweg, waarbij je uiteindelijk examen doet in zes algemene vakken. Je hebt geen beroepsgerichte vakken. Bij mavo-beroepsgericht volg je een gemengde leerweg, een combinatie van theoretisch en praktisch. Als je kiest voor mavo-beroepsgericht krijg je 5 of 6 algemene vakken en het vak Dienstverlening & Producten. Dit laatste vak is een beroepsgericht vak.

Zowel met een mavo-diploma als een diploma mavo-beroepsgericht kun je naar het mbo of naar havo-4.

Kleinschalig

Van de buitenkant lijkt Zonegge groot, maar eenmaal binnen merk je dat Zonegge een kleinschalige locatie is. Iedereen kent elkaar op Zonegge en de “hoi!”s vliegen je dan ook om de oren als je door de gangen loopt. Erg gezellig en gemoedelijk.

Flexxen

Flexxen is bedoeld om jou meer keuzes te geven. Tijdens speciale flexuren kun je kiezen voor ondersteuning, verrijking of het maken van huiswerk. Als het op school goed gaat, bepaal je zelf aan welk vak je werkt tijdens je flexuur. Als het minder gaat op school, bepaalt je coach dat. Je kunt alleen of samen werken tijdens een flexuur. Onze leerlingen zijn erg blij met de vrijheid die het flexxen hen biedt: “In de flexuren kan ik fijn werken aan vakken die wat extra aandacht verdienen. Je kunt je een heel uur extra focussen op een vak, dat helpt echt!” – Teun

Sterk betrokken

Net als het hele Liemers College is locatie Zonegge erg betrokken bij de (lokale) samenleving. Zo organiseert de locatie ieder jaar, samen met locaties Landeweer en Heerenmäten, de Voedselbankactie. Alle eerstejaars leerlingen van Zonegge, Landeweer en Heerenmäten halen die dag voedsel en andere producten op bij de mensen in Zevenaar. Deze producten worden verzameld op school en vervolgens naar de Voedselbank gebracht. Helaas ging de actie afgelopen schooljaar niet door vanwege het coronavirus. Op Zonegge denken ze echter al druk na over hoe de actie volgend jaar gehouden kan worden. Heb jij leuke ideeën?

Locatie Zonegge Zevenaar Opleidingen
Mavo leerjaar 1 t/m 4
Agora Liemers leerjaar 1 t/m 6
Adres Zonegge 07-09 6903 EP Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht