Locatie Landeweer

Zevenaar

Landeweer is gevestigd in een modern schoolgebouw. Hier gaan onze vmbo-leerlingen naar school. Zij volgen de beroepsbegeleidende leerweg (BB) of de kaderberoepsgerichte leerweg (KB). Wat alléén Landeweer heeft, is een speciale Sportklas. En natuurlijk schoolhond Teddie. Daarnaast staat deze locatie van het Liemers College bekend om de uitgebreide ondersteuning en de Structuurklas.

Schoolhond Teddie

Het is nog best uniek in Nederland: een schoolhond. Maar Teddie is er één! Die we op Landeweer echt niet meer willen missen. Teddie is een Labradoodle. Iedere dag komt Teddie met een van onze docenten naar school, om vervolgens naar haar eigen plekje in de Structuurklas te gaan. Deze Structuurklas (voor leerlingen met extra ondersteuningsbehoeften) is er trouwens alleen op Landeweer. Teddie is er voor leerlingen die tot rust moeten komen of die bijvoorbeeld hun spanning kwijt moeten raken. De leerlingen in de klas zorgen ervoor dat Teddie op tijd wordt uitgelaten en te eten krijgt. Zo draagt onze schoolhond ook bij aan structuur en ritme, wat deze leerlingen goed kunnen gebruiken. Teddie is geen hulphond en dus ook niet ‘aan het werk’. Wel volgt zij trainingen om leerlingen nóg beter aan te voelen en bij te staan.

Een eigen chill-plek!

Op het schoolplein van Landeweer staat ’t Hok (officieel: LC Jong). Dit is een plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor. Of gewoon, voor een praatje of om vragen te stellen over zaken waar jij als jongere tegenaan loopt. Van seksualiteit, drugs, relaties, pesten tot tips voor een cadeautje op Valentijnsdag. Iedere dag zijn hier jongerenwerkers van Caleidoz aanwezig voor antwoorden, goede raad en advies. Zij zijn geen hulpverleners. Maar als het nodig is, kunnen zij wel doorverwijzen. Toch zien veel leerlingen ‘t Hok vooral als een ‘huiskamer’ en als een ‘fijne plek om te chillen’. Sommige leerlingen komen hier zelfs hun huiswerk maken.

Van D&P tot Sportklas

Op Landeweer doe je uiteindelijk examen in het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Daarover meer op de speciale D&P-website. En ken je de Sportklas al? Dit is een gewone klas, waarin sport – naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. Bekijk ook de informatie op de pagina Vmbo basis en vmbo kader. De Sportklas is er (vooralsnog) alléén op Landeweer.

 

Veelgestelde vragen

    Na 2 jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat, mavo, havo of vwo. Dat heeft voordelen! Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert. Alleen in Didam kom je eerst in de brede brugklas. Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de mavo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Zonegge in Zevenaar.

Locatie Landeweer Zevenaar Opleidingen
Vmbo basis leerjaar 1 t/m 4
Vmbo kader leerjaar 1 t/m 4
Adres Stationspoort 36 6902 KG Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht