Locatie Landeweer

Zevenaar

Landeweer is gevestigd in een modern schoolgebouw. Hier gaan onze vmbo-leerlingen naar school. Zij volgen de beroepsbegeleidende leerweg (BB) of de kaderberoepsgerichte leerweg (KB). Wat alléén Landeweer heeft, is een speciale Sportklas. Daarnaast staat deze locatie van het Liemers College bekend om de uitgebreide ondersteuning en de Structuurklas.

Een eigen chill-plek!

Op het schoolplein van Landeweer staat ’t Hok (officieel: LC Jong). Dit is een plek waar je terecht kunt voor een luisterend oor. Of gewoon, voor een praatje of om vragen te stellen over zaken waar jij als jongere tegenaan loopt. Van seksualiteit, drugs, relaties, pesten tot tips voor een cadeautje op Valentijnsdag. Iedere dag zijn hier jongerenwerkers van Caleidoz aanwezig voor antwoorden, goede raad en advies. Zij zijn geen hulpverleners. Maar als het nodig is, kunnen zij wel doorverwijzen. Toch zien veel leerlingen ‘t Hok vooral als een ‘huiskamer’ en als een ‘fijne plek om te chillen’. Sommige leerlingen komen hier zelfs hun huiswerk maken.

Van D&P tot Sportklas

Op Landeweer doe je uiteindelijk examen in het profiel Dienstverlening & Producten (D&P). Daarover meer op de speciale D&P-website. En ken je de Sportklas al? Dit is een gewone klas, waarin sport – naast leren – een belangrijke plaats inneemt. Je leert meer over sporten die je al kent en maakt kennis met sporten die je nog niet kent. Bekijk ook de informatie op de pagina Vmbo basis en vmbo kader. De Sportklas is er (vooralsnog) alléén op Landeweer.

Peer2Peer

 

Veelgestelde vragen

    Na 2 jaar besluit je, samen met je ouders en de school, op welk niveau jij verder gaat, mavo, havo of vwo. Dat heeft voordelen! Als je naar de middelbare school gaat, ben je nog volop in ontwikkeling. Het is dan niet altijd makkelijk om meteen te bepalen welk niveau het beste bij jou past. In de brede brugklas krijg je meer tijd om erachter te komen op welk niveau jij het lekkerst in je vel zit en het beste presteert. Alleen in Didam kom je eerst in de brede brugklas. Is de brede brugklas niets voor jou en wil je meteen naar de mavo? Dat kan! Je kunt dan naar onze locatie Zonegge in Zevenaar.

Locatie Landeweer Zevenaar Opleidingen
Vmbo basis leerjaar 1 t/m 4
Vmbo kader leerjaar 1 t/m 4
Adres Landeweerdijk 9 6902 KA Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht