Locatie Heerenmäten

Zevenaar

Op locatie Heerenmäten kun je naar de havo en het vwo (atheneum en gymnasium). Je blijft op dezelfde locatie van brugklas tot en met je eindexamenjaar. We hebben 900 leerlingen en er werken 85 medewerkers op de locatie. 

Goede sfeer!

Leerlingen geven aan dat ze zich fijn voelen bij ons op school. We werken samen op grond van vertrouwen. Je mag overal in het gebouw pauze houden. Schoolregels hangen we niet aan de muur; daar spreken we elkaar op aan als dat nodig is. Alle leerlingen zijn van ons op elk moment. Ook ons gebouw draagt bij aan de goede sfeer: lokalen met veel ramen, brede gangen en fijne werkplekken op de sociale ruimtes.  

 

Instroom op één niveau 

Je komt bij ons in een havo of vwo-klas (atheneum en gymnasium). Het is fijn dat de leerlingen hetzelfde niveau hebben. Dit geeft eenheid in de groep en het is duidelijk. Hierdoor ontstaat rust en kun je je als groep samen verder ontwikkelen. Bij een dubbel advies plaatsen we je op het hoogste niveau, tenzij je bij inschrijven anders hebt aangegeven.  

 

Geo Future School 

Op onze locatie krijg je een bijzonder vak, namelijk Geo Future. Hierbij volg je vakoverstijgend onderwijs over de wereld van morgen. Jij, de beslisser van later, wordt uitgedaagd na te denken over oplossingen voor problemen. Hoe bouwen we bijvoorbeeld duurzame steden? En hoe zorgen we ervoor dat er voldoende voedsel is op de wereld? Bij Geo Future ontwikkel je ook vaardigheden, zoals samenwerken of presenteren. Bij elk project breng je ook een bezoek aan een bedrijf of instelling in de omgeving om inspiratie op te doen of om te zien hoe zo’n duurzame oplossing in de praktijk werkt.  

 

Burgerschap

We vinden het belangrijk dat je je meer leert dan de lesstof van je vakken. Denk hierbij aan projecten over democratie en vrijheid, schrijversbezoeken, musea, uitleg over veiligheid op social media, hoe ga je om met groepsdruk en wat moet je weten over de uitdagingen en risico’s als het gaat om drank en drugs? In mei als de examens starten, staat de hele school een week lang in het teken van de projectweek. In havo 4 en vwo 5 ga je dan op reis naar het buitenland. En wist je al dat alle leerlingen van onze school leren reanimeren via Hartveilige School? 

 

Excellentieprogramma

Leerlingen die gaan voor meer uitdaging, die worden gezien op onze locatie. Via het excellentieprogramma kun je zowel in de onderbouw als in de bovenbouw je grenzen verleggen.  Ook zijn er docenten opgeleid om hoogbegaafde leerlingen te begeleiden.  

 

Topklas

De Topklas biedt een vwo+-programma aan. Je volgt de het topklasprogramma in de onderbouw (leerjaar 1 t/m 3). De docenten van de Topklas hebben een speciaal programma ontwikkeld, waarbij je in de lessen wordt uitgedaagd. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid.  Je sluit de Topklas af met de ‘meesterproef’ in het derde jaar.  Voor je inzet in de Topklas ontvang je van ons een geldig certificaat van deelname. In de bovenbouw kun je vervolgens het verdiepende ‘challenge programma’ volgen, met onder meer cursussen aan de universiteit. 

Je kunt je aanmelden voor de Topklas met onverdeeld VWO-advies van de basisschooldocent. Het belangrijkste is dat je graag wilt leren en daar ook voor wilt werken. En dat je met een open blik naar de wereld en naar andere kunt kijken. Verder moet je een bepaalde mate van zelfstandigheid aankunnen. In de loop van de jaren krijg je namelijk steeds meer keuzevrijheid bij vakken. 

Als je de Topklas doet, worden bepaalde vwo-opdrachten vervangen worden door een Topklas-onderdeel. En dat kan dan voor elk vak weer anders zijn. De Topklas is dus niet meer werk dan vwo. 

Een dagje meelopen? Ook dat kan. Meer informatie hierover is op te vragen bij dhr. M. de Rouw 

 

Challenges bovenbouw 

Eenmaal in de bovenbouw kun je meedoen aan het vwo+-programma door te gaan proefstuderen (PUC-programma). Je kunt vakken volgen aan de Radboud Universiteit in verschillende richtingen. Daag jezelf uit en maak kennis met wetenschap en onderzoek. Het PUC biedt jou de kans om meer te weten te komen over actueel wetenschappelijk onderzoek en organiseert diverse activiteiten van masterclasses en seminars tot vakinhoudelijke nascholing en studiedagen. https://www.ru.nl/puc Daarnaast kun je bij ons je Cambridge-certificaat halen.  

 

Gymnasium

Leerlingen die op het vwo of in de Topklas zitten, kunnen ervoor kiezen gymnasiumonderwijs te volgen. Het gymnasium biedt verbreding en verdieping als je op zoek bent naar extra uitdaging. Daarom is gymnasium goed te combineren met de Topklas. Van de eerste klas tot en met de zesde klas kun je gymnasium doen, waarna je van school gaat met een gymnasiumdiploma. 

In de eerste klas van het vwo kun je na een half jaar kiezen of je wilt starten met gymnasium. Als je gymnasium volgt, krijg je in leerjaar 1 Latijn en vanaf leerjaar 2 ook Grieks. In tweede helft van leerjaar drie kun je ervoor kiezen of je met een van de twee talen verder gaat of met beide talen. 

Naast de talen leer je ook over de cultuur, kunst en geschiedenis van de Grieken en Romeinen. En hoe hun cultuur en taal nog steeds invloed hebben op de wereld van nu. Dat doen we niet alleen op school, maar ook buiten school. We gaan naar museums, je volgt workshops en we gaan zelfs naar Trier en Rome om de invloed van de Romeinen en Grieken daar met eigen ogen te bekijken.

 

Begeleiding mentor

Op onze locatie heeft elke klas een mentor. Je krijgt les van je mentor les en twee begeleidingsuren per week in de onderbouw. In de bovenbouw is dat één uur per week. De mentor is je eerste aanspreekpunt. De mentor begeleidt de groep als geheel en jou persoonlijk. Dat gebeurt op verschillende vlakken: groepvorming, leuke activiteiten en hulp bij het leren. In de driehoeksgesprekken stemt je mentor met jou en je ouders af hoe het met je gaat.

 

Peer2Peer  

Peermentor  

Elk schooljaar leiden we met het programma Peer2Peer nieuwe PeerMentoren op. Dat zijn leerlingen uit de bovenbouw die een half jaar de mentoren van leerjaar 1 bijstaan en helpen bij activiteiten en vraagbaak zijn voor leerlingen uit leerjaar 1. De leerlingen, mentoren én ouders zijn heel enthousiast hierover. Het is laagdrempelig, leerlingen weten precies hoe dingen werken en kennen de leefwereld van de jongeren het beste.  

PeerTutor 

Ben je heel goed in bepaalde vakken en zou je bijles willen geven? Dan kun je bij ons PeerTutor worden. Je volgt eerst een korte opleiding op school om op een goede manier bijles te kunnen geven. Hoe geef je bijvoorbeeld uitleg of feedback? Je krijgt als PeerTutor een certificaat waarmee je bij vervolgopleidingen kunt aantonen wat je tijdens je middelbare schooltijd hebt gedaan aan extra activiteiten.  Kun je bijles gebruiken? Dan kun je met je vakdocent overleggen en samen kijken of een peertutor iets voor jou is.  

Locatie Heerenmäten Zevenaar Opleidingen
Havo leerjaar 1 t/m 5
Vwo leerjaar 1 t/m 6
Adres Heerenmäten 6 6904 GZ Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht