Locatie Heerenmäten

Zevenaar

Op locatie Heerenmäten kun je naar de havo en het vwo (atheneum en gymnasium). Het leuke van Heerenmäten is dat je je naast de reguliere vakken ook op verschillende gebieden kunt verdiepen. Zo heeft de locatie bijvoorbeeld een Topklas.  

Leuke mix

Voorheen was Heerenmäten alleen een locatie voor bovenbouwleerlingen. Maar sinds aan aantal jaren zit ook de onderbouw op Heerenmäten. Ook komen er na het derde leerjaar leerlingen van Didam naar Heerenmäten om daar hun vwo af te maken. Hierdoor ontstaat er een hele leuke mix van leerlingen.

Topklas

De Topklas is een VWO+ programma in de onderbouw waarin vrijwel alle vakken verdieping in hun lesprogramma aanbieden. Dit kan zijn in de vorm van andere lesstof, andere opdrachten, meer zelfstandigheid of een grotere keuzevrijheid. In de Topklas start je met alle vakken op Topklas-niveau. Als blijkt dat je sommige vakken toch beter op vwo-niveau kunt volgen, kun je tussentijds stoppen met het Topklas-programma voor een vak. Uiteraard is dit altijd in overleg met jou, jouw ouders en de docent.

Na het 3e jaar sluit je de Topklas af met een gave presentatie. Voor jouw inzet in de Topklas ontvang je van ons een geldig certificaat van deelname. In de bovenbouw kun je vervolgens het verdiepende ‘challenge programma’ volgen, met onder meer cursussen aan de universiteit.

Je kunt je aanmelden voor de Topklas als je:

  • Een IQ van 125+ hebt en/of
  • een verwachte Cito-score van 545 of meer hebt en/of
  • een onverdeeld VWO-advies van de basisschooldocent hebt.

Maar het belangrijkste is dat je graag wilt leren en daar ook voor wilt werken. En dat je met een open blik naar de wereld en naar andere kunt kijken. Verder moet je een bepaalde mate van zelfstandigheid aankunnen. In de loop van de jaren krijg je namelijk steeds meer keuzevrijheid bij vakken.

Als je de Topklas doet, worden bepaalde vwo-opdrachten vervangen worden door een Topklas-onderdeel. En dat kan dan voor elk vak weer anders zijn. De Topklas is dus niet meer werk dan vwo.

Een dagje meelopen? Ook dat kan. Meer informatie hierover is op te vragen bij mevrouw P. Hessels.

Gymnasium

Leerlingen die op het vwo of in de Topklas zitten, kunnen ervoor kiezen gymnasiumonderwijs te volgen. Het gymnasium biedt verbreding en verdieping als je op zoek bent naar extra uitdaging. Daarom is gymnasium goed te combineren met de Topklas. Van de eerste klas tot en met de zesde klas kun je gymnasium doen, waarna je van school gaat met een gymnasiumdiploma.

In de eerste klas van het vwo kun je na een half jaar kiezen of je wilt starten met gymnasium. Als je gymnasium volgt, krijg je in leerjaar 1 Latijn en vanaf leerjaar 2 ook Grieks. In tweede helft van leerjaar drie kun je ervoor kiezen of je met een van de twee talen verder gaat of met beide talen.

Naast de talen leer je ook over de cultuur, kunst en geschiedenis van de Grieken en Romeinen. En hoe hun cultuur en taal nog steeds invloed hebben op de wereld van nu. Dat doen we niet alleen op school, maar ook buiten school. We gaan naar museums, je volgt workshops en we gaan zelfs naar Trier en Rome om de invloed van de Romeinen en Grieken daar met eigen ogen te bekijken.

Kunst, cultuur en muziek

Leren doe je niet alleen in de klas, maar ook zeker daarbuiten. Daarom bezoek je in ieder leerjaar diverse musea vanuit de vakken of tijdens de projectweek, denk aan Archeon, het Valkhofmuseum of het Rijksmuseum in Amsterdam. In vwo 4 heb je een cultuurweek in mei, met onder meer een bezoek aan Amsterdam en het maken van een eigen film. In havo 4 heb je een cultuurdag met diverse workshops. Internationaal ga je kunst en cultuur snuiven tijdens de projectweek in havo 4 en vwo 5. Je bezoekt een grote stad in Europa. Ga je sowieso graag op pad? Dan kun je mee met de Erasmus+-reizen. In een klein gezelschap bezoek je een school in Europa, verblijf je bij een gastgezin en ga je je verdiepen in de 21-twintigste eeuwse vaardigheden.

Bij ons op school kun je met elk vakkenpakket de vakken muziek en tekenen in de vrije ruimte kiezen. Je treedt als muziekleerling op tijdens muziekavonden als The Finals en Open Podium. Ook exposeren onze tekenleerlingen hun werk buiten de school. Denk aan het examenwerk van onze vwo-6 leerlingen bij Kunstwerk! in Zevenaar of in Museum Arnhem.

Een brochure, maar dan net even anders

Meer weten over onze locatie? Download dan de brochure ‘Brochure Heerenmäten’ op onze download-pagina.

Peer2Peer

Locatie Heerenmäten Zevenaar Opleidingen
Havo leerjaar 1 t/m 5
Vwo leerjaar 1 t/m 6
Liemers Agora leerjaar 1 t/m 6
Adres Heerenmäten 6 6904 GZ Zevenaar 0316 - 58 38 00 Stuur een bericht