Aanmelden

Weet je helemaal zeker dat je naar het Liemers College wilt? Wat gaaf! Hieronder kunnen jij en je ouders lezen hoe je je aan kunt melden voor het Liemers College.

Advies en plaatsing

Van je basisschool krijg je een advies voor de middelbare school. Met dit advies vertelt de basisschool op welk niveau jij het beste op je plek bent. Wij luisteren goed naar het advies van de basisschool, zij kennen jou immers na al die jaren erg goed. We plaatsen jou dan ook op het niveau van het advies van de basisschool. Uiteraard doen we dit altijd in goed overleg met jou, jouw ouders en de basisschool.

We snappen dat het fijn is als je bij wat vrienden en vriendinnen in de klas komt. Samen is het toch iets minder spannend. Bij je aanmelding kun je twee namen opgeven van kinderen bij wie jij graag in de klas wilt. We proberen ervoor te zorgen dat je altijd bij een bekende in de klas komt. Soms lukt dat niet, bijvoorbeeld doordat jullie naar een ander niveau of andere locatie gaan. We doen in ieder geval ons uiterste best voor jou.

Landelijke aanmeldweek

Dit jaar is er voor het eerst een landelijke aanmeldweek. Aanmelden voor een middelbare school kan alleen in de week van 25 t/m 31 maart 2024. Heb je nog vragen of wil je een keertje een dag(deel) meelopen voordat je je definitief aanmeldt? Dat kan! Jij en je ouders kunnen hiervoor het beste contact opnemen met de locatie waar je heen denkt te gaan.

Aanmeldformulier

Vanaf 25 maart 2024 kun je het aanmeldformulier downloaden via onze homepagina. Dit aanmeldformulier kunnen jouw ouder(s)/verzorger(s) digitaal invullen en naar ons mailen. Ze kunnen het ook uitprinten, invullen en per post naar ons versturen. Heb je hulp nodig bij het aanmelden? Neem dan gerust contact op met de locatie waar je naartoe wilt. Zij helpen jou en jouw ouder(s)/verzorger(s) graag.

Hulp bij aanmelden

Vinden jouw ouder(s)/verzorger(s) het fijner om het formulier met iemand van ons in te vullen? Dat kan! Wij hebben hiervoor speciale inloopmomenten op school:

  • Dinsdag 26 maart kunnen jij en je ouder(s)/verzorger(s) tussen 14.00 en 16.00 uur terecht op de locaties Heerenmäten en Didam
  • Woensdag 27 maart tussen 14.00 en 16.00 uur kunnen jij en je ouder(s)/verzorger(s) terecht op de locaties Zonegge en Landeweer

Onze administraties helpen jullie dan met het invullen van het aanmeldformulier. Je hoeft niet per se naar het inloopmoment op de locatie waar je straks naartoe wilt. Al onze locaties kunnen je helpen. Neem wel even de volgende dingen mee:

  • ID of paspoort van het kind dat aangemeld wordt (i.v.m. BSN en de juiste namen/geboorteplaats)
  • NAW-gegevens van beide ouders (indien niet wonend op hetzelfde adres)
  • Zijn er testresultaten of gegevens beschikbaar (anders dan advies basisschool en onderwijskundig rapport), die voor de school van belang kunnen zijn? Indien dit het geval is graag een kopie meenemen.

Geen loting

Op het Liemers College is er plek voor iedereen. Daarom is er op geen enkele locatie sprake van loting. Als jouw basisschooladvies past bij het aanbod van de locatie, ben je van harte welkom. Alleen op Liemers Agora werkt het anders.

Aanmelden voor de Sportklas

Wil je graag naar de Sportklas op Landeweer? Geef dit dan aan bij de aanmelding. Let op: je aanmelding voor de Sportklas is alleen geldig als je je ook voor Landeweer aanmeldt. Vergeet dit dus niet aan te geven op het formulier.

Aanmelden voor Liemers Agora

Om je voor Liemers Agora aan te melden moet je je eerst aanmelden voor de intakeprocedure. Dat kan hier. Op onze pagina ‘Intakeprocedure Agora’ lees je alles over de intake bij Liemers Agora. Op dit moment kun je je niet meer aanmelden voor de intakeprocedure voor start in schooljaar 2024-2025.